Ras Info

Australian Shepherd

Deze hond komt niet uit Australië, maar is in de Verenigde Staten ontwikkeld als veelzijdige herdershond voor op de farms en de uitgestrekte ranches. De Aussie is een gelijkmatige, vriendelijke hond met een groot uithoudingsvermogen en vaak een hoed- en drijfinstincten.

Uiterlijk

Een alerte, levendige verschijning die soepel beweegt en snel kan wenden. Hij is iets langer dan hoog. Hij heeft een lange, 3/4, halve of korte staart.

De vacht bestaat uit een dikke ondervacht met daarboven halflang steil of licht gegolfd haar. De toegestane kleuren zijn blue merle, black, red-merle en red, allemaal met of zonder witte of tan aftekeningen.

De schofthoogte van de Australian Shepherd ligt tussen de 45 cm en 60 cm. Het gewicht varieert van 15 kg tot 30 kg.

Karakter

Leergierig, slim en intelligent, waaks, alert, wat terughoudend naar vreemden. Gehecht en trouw aan zijn gezin. Zeer evenwichtig. De Australian Shepherd is een gedreven werkhond, sommigen zijn echte workaholic’s. Deze honden kunnen bijzonder vervelend worden als ze dan niets te doen hebben.

Gezondheid

Fokdieren worden onderzocht op het voorkomen van heupdysplasie (hd), elleboogdysplasie (ed), hsf4, mdr1 en de aanwezigheid van erfelijke oogafwijkingen (ecvo).

eventueel cea en pra kunnen ook getest worden.
rasvereniging
Australian Shepherd Club Nederland / America
Website www.ascn.nl / www.Asca.org

ras info , red pepper teef, fifty shades of red, meers, limburg, australian shepherd fokker